Amper vijf weken na een mooi afgelegd parcours in het winterseizoen , waren er voor onze atleten deze week de provinciale kampioenschappen in Lanaken. Na enkele weken relatieve rust (rustige duurloopjes)zie je dat niemand de topvorm te pakken heeft, maar toch mogen we weer fier zijn op de goede prestaties. Het PK valt zoals elk jaar veel te vroeg voor alle atleten. In... haar eerste wedstrijd op de 1500m bij de cadetten, heeft Silke Smeets in een wedstrijd, waarin zij zoals altijd het initiatief durft nemen, een mooie 3de plaats behaald in een tijd van 5’06”40. Dit is al meteen een minimum voor deelname aan het BK in september. Ook bij de scholieren 1500m namen de meisjes van onze kern de leiding in de wedstrijd . Sien Smeets liep 1400m op kop en maar moest zich in de laatste 100m gewonnen geven. Sien werd 2de in een tijd van 5’12’83 . Brit Lemmens die de eerste ronde in de tred van Sien liep stond plots stil en voelde zich effen niet goed , toch liep ze haar wedstrijd uit in een tijd van 5”21’50 en werd ze nog 3de .
Bij de cadetten heren liep Goran Duijsters een mooie wedstijd op de 800m, hij werd 2de in een tijd van 2’09”60 en een PR en een minimum voor BK. Omdat Goran zich goed voelde liep hij zondag ook nog de 400m . Ook hier werd hij 2de in een tijd van 55”81, eveneens een PR en een minimum voor het BK.
Bij de junioren heren kwam Siebe Corstjens aan de start voor de 1500m . In een tijd van 4’40”39 liep hij niet alleen een PR, maar werd ook mooi 3de . Dus mogen we best tevreden zijn met de prestaties van onze atleten ,met hun vijven zorgen ze voor zes medailles . Proficiat.