Zowel Yano Truyers als vader Roel Truyers zochten nog snel een zware trail op binnen hun eigen drukte. Yano vlak voor zijn laatste stage van Sociale Redaptatiewetenschappen, Roel vlak voor zijn 13de afreis naar Rwanda om de projecten verder te ondersteunen en op te volgen, samen met zijn echtgenote Heidi.

Yano, die sinds kort onder Ivo Claes traint, had vooral op snelheid en afstand getraind. Nog niet zo zeer op de hoogtemeters. Hij liep de langste afstand 22 km in 1:34:48. Een bijzonder mooie tijd op een zeer zwaar parcours. Yano werd hier 5de mee op 244 deelnemers. Eén maal fout gelopen en moeten wachten op de nummer 6 en de hellingen kropen in de benen.

Roel was zijn drive kwijt, dit wellicht na zijn blessure in de marathon van Marrakech en de wat later bijkomende verrekking van de enkelbanden. Met slechts enkele rustige duurlopen in de benen werd het ook afzien. Het was eerder om de zoon te ondersteunen. Toch bijzonder genoten van de prachtige omgeving. Roel liep de 10 km in 56', goed voor een 57ste plaats op 308 deelnemers.